СОК ОТ КАРТОФИ СВАЛЯ КРЪВНАТА ЗАХАР

Освен вкусна храна картофите могат да бъдат и алтернативен лек за много заболявания. За да намалите кръвното си налягане и нивото на захар в кръвта, пийте сок от картофи. Той е подходящ и за прочистването на организма, като за тази цел е добре да се комбинира със сок от моркови и целина.

Сокът от картофи помага и при нарушения в храносмилането, нервни разстройства, ишиас и сърбеж. При тези случаи помагат 50 мл сок, смес от моркови, краставици, цвекло и картофи, като от менюто се изключат всякакви месни и рибни продукти.

Суровият настърган картоф е добро средство при зарастването на рани екземи, изгаряния и други поражения на кожата. При силно главоболие може на привържете към челото си тънки резенчета картоф, като ръцете поставите до лакът в съд с гореща вода.

При полиартрит народната медицина съветва в продължение на 3 дни да се изяждат по 2-3 кг картофи, сварени с кората в малко вода, като друга храна не се приема.

Сместа от настърган картоф, която се сменя 3 пъти дневно, отлично премахва отоците. При ишиас и радикулит се препоръчва затопляне с парата от варени картофи.

При хронична кашлица се варят един картоф, една глава лук и една ябълка, докато водата з съда не се намали наполовина. Сместа се приема по 1 ч. л. три пъти дневно.

При мускулни болки се препоръчва компрес от картофени кори. За тази цел са подходящи старите картофи, чиято кора се обелва, нарязва на ситно и поставя върху болното място.

За Чудеса.НЕТ

Георги Календеров е редактор в сайта Чудеса.Нет от 2006 година, когато е самото създаване на сайта.

Прочети още

Акнето е едно от най-често срещаните кожни заболявания, засягащо милиони хора по света

Борбата с акнето: стратегии и решения

Акнето е едно от най-често срещаните кожни заболявания, засягащо милиони хора по света. То се …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *